Her

av Silje Aker Johnsen og Erik Dæhlin

Singing, dance and theater melts together in one expression. A solo performance between contemporary opera and dance theater, where the personal meets the collective memory.

Det velkjente øyeblikket som raskt fyller kroppen. Minnet om det jeg en gang drømte om. Et glimt som åpner et ukjent spor. Alt det som har forsvunnet. Minnet som skal fullføres. Minnet som gis et siste nådestøt.

En levende kropp er en huskende kropp. En huskende kropp er en levende kropp. Å minnes kan være en frigjørende handling hvor noe forvandles eller en forsoningsprosess mellom kroppen av i dag, kroppen av i går og det den kan bli.

Hva dukker opp når utøverkroppen leter seg frem i minner, tilstander og erfaringer, i møte med scenerommet og
et publikum? Hva er mitt, hva er arvet, hva tilhører andre? Hva eksisterer i mellomrommet mellom personlige og kollektive minner?

Forestillingen er utviklet i et flettverksarbeid mellom Silje Aker Johnsen, sanger og danser, og Erik Dæhlin, komponist og regissør, samt tekstlig med forfatter Hanne Ramsdal. Øvrige medvirkende er dramaturg Oda Radoor, scenograf Mari Lotherington, lysdesigner Martin Myrvold og kostymedesigner Sarah Brinkmann.

Forestillingen er støttet av Kulturrådet og skapt i forbindelse med Stipendiatprogrammet for kunstnerisk utviklingsarbeid.

Fremført på scene 5 på Kunsthøgskolen i Oslo i februar 2017, februar 2018 ved Den Norske Operas Scene 2 og på Kunsthøgskolen i Oslo november 2018. Cirka 50 minutter varighet.

Om «Her» på Research Catalogue

 

photos by Chris Erlbeck

Fotografier av Erik Dæhlin: