Erik Dæhlin – composer & performing artist

(født 1976): (né en 1976): (born 1976):

Erik Dæhlin er komponist og scenekunstner, med utdannelse fra konservatoriet i Tromsø, Kunstakademiet i Oslo og studier i komposisjon ved Norges Musikkhøgskole. Siden 1997 har han komponert både solo- og kammermusikk, samt elektroakustisk musikk for blant annet Karin Hellqvist, Håkon Stene, Ingfrid Breie Nyhus, Kringkastingsorkesteret, MiN Ensemblet, Oslo Camerata, Ensemble neoN, Liv Glaser, NING, Pinquins, BIT20, Oslo Sinfonietta m.fl. Hans musikk har vært framført ved World Music Days i Hong Kong, Nordiske Musikkdager og ved en rekke andre europeiske scener.

Dæhlin er spesielt opptatt av instrumental- og musikkteatersjangrene, der utøverens performativitet utspilles i og forbi det musikalske materialet, og i sammenheng med den fremføringsformen som benyttes. Av ham selv sett som ulike hybride kunstverk, hvor det kompositoriske og regimessige arbeidet består i å sette en rekke lydlige, visuelle og tekstlige materialer i spill.

Gjennom dette arbeidet har Dæhlin de siste årene laget sceniske produksjoner og konserter samt ulike former for konsertinstallasjoner som  «Our Picture is Continuous Fractions», «Bildebeskrivelse», «On Return to Scale», «Desiring Machines», «Absence is the Only Real» og «Forvandlinger». Sistnevnte et pågående prosjekt med poeten Gunnar Wærness.

^ Radio portrait Nrk P2

«Sfærenes Musikk» Interview in Morgenbladet or as PDF musikk-morgenbladet

^ AvstandsrissAftenposten

^ Absence is the Only RealAftenbladet

^ Vortex RoomKlassekampen

^ Recording (CD) at LabLabel and Recording (DVD) at Grappa

Please see NING agenda for further NING performances here