Stirrings

«Stirrings»

Her er informasjon om «Stirrings» for forsterket klaver (4 pianister), strykere (fioliner og celloer) og video, skrevet til Sortland Ny Musikk Uke. Støttet av Norsk Kulturråd. Varighet: 5-6 minutter.

«Stirring» er engelsk og betyr: rørende, gripende, fengende, oppildnende / spennende / aktiv, livlig, bevegende, rørlig. Og så høres det litt ut som «strings» som betyr strenger…

Pictures by Erik Dæhlin. Rights owned by Erik Dæhlin.

MATERIALE TIL ØVING

VIDEO stirrings-versjon-2-med-forklaringer-liten2

Plassering av musikere og videokameraer:plassering-2.0

Områder inne i piano pianistene må kunne navnene på. Last ned: omrader

Noter til øving. Last ned: stirrings-ii-a3-partitur

Oppsett – utstyr på scenen:

kursiv = utstyr som jeg stiller med.

Resten er utstyr m.m. som er påkrevd fra Kulturhus/scene.

ett klaver (uten lokk)

pianokrakk

forsterking av hele klaver med kondensatormikrofoner, gjerne fra undersiden eller festet til rammen i klaveret e.l. – slik at de og stativene ikke er i veien

4 små kameraer med ledninger, tilkoblet en Switch Box. Alt dette går på batteri og vil stå på scenen.

Ut fra Swith box til projektor: S- video eller RCA video. Dvs. at det er fra Switch Box og videre kulturhuset/scenen må stille med følgende utstyr: lang ledning fra Switch Box til projektor – lerret osv. Gjerne stort lerret. Ingen lyd ut fra Switch Box, derfor kan vel RCA utgangen brukes.

lys:

pianistene bruker selv enkelte lommelykter for å lage «lokalt lys».

Men det trengs et relativt  godt lys ovenfra slik at det dekker klaveret, men skjært til slik at det ikke søler for mye. Spesielt ikke på lerret. Dette kan også gjøres med en lampe på stativ. Gitt at den gir tilstrekkelig lys.

Første versjon av «Stirrings» for forsterket klaver og video, ble skrevet til og i samarbeid med Ane, Vilde, Ingeborg, Johanne, Jamie og Gabriel. Til Kudramuda, Bærum Kulturhus 14. november 2009. På initiativ fra Elisabeth Ovaroff og Ingeranna Krohn-Nydal – Bærum Kommunale Musikk- og Kulturskole.

Av alt materialet, ble følgende spilt 14. november som et ferdig stykke: stirrings versjon-141009